BEPANTHOL - 10 ML KAPI ZA OČI

Šifra proizvoda:
 C040288
Bayer
Proizvod je dostupan
16,54€

Plaćanje pouzećem, karticama i virmanom

Besplatna dostava za narudžbe preko 50€

Opis proizvoda

Za bolju vlažnost očiju, smirivanje i njegu suhih očiju. Bez konzervansa. Proizvod mogu koristiti i osobe s kontaktnim lećama.

Bepanthol kapi za oči stvaraju na rožnici oka sterilan, viskozno elastičan i proziran zaštitni film bez konzervansa. Bepanthol kapi za oči sadrže natrijev hijaluronat, tj. natrijevu sol hijaluronske kiseline, uslijed čijih fizikalnih svojstava se na rožnici stvara ravnomjeran, stabilan i postojan zaštitni film, a da se ujedno ne smanjuje sposobnost vida. Sadrži i provitamin B5 (deksapantenol) koji ima sposobnost vezanja velike količine vode, vlaži i njeguje oko te zajedno s natrijevim hijaluronatom zadržava vlagu.

Bepanthol kapi za oči tako dugoročno ublažavaju tegobe kod:

  • mehaničkih opterećenja kao posljedice nošenja tvrdih ili mekih kontaktnih leća ili dijagnostičkih pretraga očiju
  • promjena okoline (tzv. okolinski stres), prouzročenih djelovanjem klimatizacijskih uređaja, vjetra, hladnoće, suhog ili zagađenog zraka (npr. dimom cigareta)
  • preopterećenja očiju kao posljedice rada na računalu, mikroskopu ili tijekom
    dugotrajnog upravljanja motornim vozilom.

Količina

10 ml

 

 

Upotreba
Kako bi otvorili bočicu povucite sigurnosni prsten na bočici i uklonite ga sa zatvarača. Zatim povucite zatvarač prema gore i otvorite bočicu. Nagnite glavu malo unatrag, pogledajte prema gore i lagano povucite donji kapak tako da ga odmaknete od oka. Bočicu držite s otvorom prema dolje i ukapajte po jednu kap u spojničnu vrećicu oka čvrstim, produženim pritiskom 3 do 5 puta dnevno. Polako zatvorite oko kako bi se tekućina ravnomjerno razlila po njegovoj površini. Bepanthol® kapi za oči primjerene su i za osobe koje nose kontaktne leće. Prije uporabe kapi za oči, kontaktne leće ne trebaju se ukloniti iz očiju. Izbjegavajte izravan kontakt oka s otvorom bočice ili rukama. Preostalu kapljicu na otvoru uklonite laganim kuckanjem po dnu bočice. Postavite zatvarač nazad na bočicu. Bočicu zatvorite laganim pritiskom na zatvarač. Ako se tegobe nastave ili pogoršaju, posavjetujte se s oftalmologom! Nakon uporabe proizvoda Vaš vid može biti na nekoliko trenutaka zamagljen. U tom vremenu nemojte voziti automobil i ne upravljajte strojevima i uređajima, već pričekajte da se Vaš vid normalizira. Nakon prvog otvaranja koristite najviše 12 mjeseci. Zbog posebnog sustava sterilnog filtera kapaljke nakon svakog kapanja potrebno je čekati nekoliko sekundi bez pritiskanja bočice, kako bi se omogućio dotok zraka nazad u bočicu. Bez ovog perioda čekanja, dodatno kapanje je spriječeno. Zbog ovog fizičkog razloga, potrebna je također primjena pritiska kad je bočica praznija.
Sastojci
1 ml sadrži: natrijev hijaluronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev citrat, limunska kiselina, voda za injekcije.
Mjesto primjene
Oči
Oblik
Kapi
  • Plaćanje pouzećem

  • Besplatna dostava preko 50€

  • Akcije i popusti