Zanimljivosti

Njega kose ljeti

Zašto je osobito bitno ljeti voditi brigu o svojoj kosi? 

 

Gubitak ili oštećenje kose danas se smatraju estetskim nedostacima te uvelike utječu na samopouzdanje pojedinca što su pokazali i rezultati anketa diljem svijeta. Cilj je prevenirati oštećenje kose, budući da je oporavak nastalog oštećenja znatno dugotrajniji. 

Pročitaj više

Što moramo znati o vitaminima i mineralima?

Vitamini i minerali su bitni za normalan razvoj i funkcioniranje organizma, no ne stvaraju se u organizmu ili se stvaraju u nedovoljnim količinama, stoga ih je potrebno unositi hranom. Dodaci prehrani, poput vitamina i minerala, nisu zamjena za uravnoteženu prehranu, već služe nadopuni prehrane za tvarima koje se uobičajenim unosom hrane u organizam ne unose u dovoljnoj količini. Na pitanje koji je najbolji izbor suplementacije važno je uzeti u obzir zdravstveno stanje pojedinca i eventualne tegobe kojih se želimo riješiti.

Pročitaj više

Top 10 mitova o sunčanju

Sunčeve UV zrake uzrokuju oštećenje DNA koje ubrzava starenje kože i povećava rizik od raka kože. Danas imamo učinkovite alate koji se koriste za zaštitu kože od štetnog utjecaja sunca, a to su prvenstveno kreme za sunčanje koje sadrže filtere koji reflektiraju ili apsorbiraju UV zrake i tako poništavaju njihov štetan utjecaj na stanice kože. Postoji mnogo zabluda o korištenju i primjeni krema za sunčanje, u nastavku navodimo neke od najčešćih.

Pročitaj više

1 2
  • Plaćanje pouzećem

  • Besplatna dostava preko 50€

  • Akcije i popusti