BIOCINALIS NEW IRON KAPSULE

Šifra proizvoda:
 C043008
Proizvod je dostupan
15,29€

Plaćanje pouzećem, karticama i virmanom

Besplatna dostava za narudžbe preko 50€

Opis proizvoda

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza iz raznih razloga (brzog rasta, adolescencija, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

Koji su znakovi nedostatka željeza?

 • kronični umor i slabost
 • glavobolje, vrtoglavice
 • razdražljivost, nemir
 • slaba koncentracija
 • spori kognitivni i socijalni razvoj u djetinjstvu
 • teškoće u održavanju tjelesne temperature(osjećaj hladnoće)
 • oslabljen imunološki sustav i povećana osjetljivost na infekcije
 • natečen jezik, pukotine u kutovima usana

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza iz raznih razloga (brzog rasta, adolescencija, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

Istraživanja su pokazala da se samo 2-14% anorganskog željeza apsorbira u tijelu, a zbog iona željeza u tim spojevima dodatno umanjuju apsorpciju drugih vitamina(vitamin C i E) i minerala(kalcij) ako se uzimaju istovremeno. Za razliku od drugih oblika željeza, aminokiselinski kelat iz New Iron-a ne umanjuje apsorpciju drugih vitamina i minerala.

U odnosu na željezo sulfat, kelat ima bolju apsorpciju 70-75% i 4 puta veću bioraspoloživost što osigurava veću koncentraciju željeza u organizmu. Kada se uzima u ispravnom doziranju, kelat ne izaziva nikakve nuspojave kao što su probavne smetnje, zatvor ili mučnine.

Količina

30 kapsula

Upotreba
1 kapsula dnevno s malo tekućine.
Sastojci
Željezo – esencijalni mineral, prisutan u svim tjelesnim stanicama i utječe na normalnu proizvodnju crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Ima važnu ulogu za zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava, kognitivni razvoj i funkcioniranje imunološkog sustava. Vitamin C – dodatno povećava apsorpciju željeza, zato se preporuča uzimanje preparata željeza u kombinaciji s vitaminom C. Omogućava normalnu funkciju imunološkog sustava za vrijeme i nakon ekstremnih fizičkih napora te doprinosi normalnom prijenosu energije. Folna kiselina – potrebna za normalan razvoj fetusa u trudnoći te potiče normalnu proizvodnju krvi,na normalni metabolizam homocisteina. Nedostatak folne kiseline može dovesti do anemije. Vitamin B12 -pridonosi normalnoj proizvodnji crvenih krvnih stanica, staničnoj diobi i prijenosu energije za normalni metabolizam. Problemi s apsorpcijom, a tako i pomanjkanjem vitamina B12 s godinama se povećava. Bez njega tijelo ne može proizvoditi krv, što dovodi do anemije. Važan je čimbenik u snižavanju razine homocisteina u krvi.
Mjesto primjene
Usta
Oblik
Kapsule
 • Plaćanje pouzećem

 • Besplatna dostava preko 50€

 • Akcije i popusti