POTASSIUM-U BEZ KONZERVANSA KAPI ZA OKO

Šifra proizvoda:
 C062351
Proizvod trenutno nije dostupan
8,10€

Artikl je dostupan samo na upit

Plaćanje pouzećem, karticama i virmanom

Besplatna dostava za narudžbe preko 50€

Opis proizvoda

POTASSIUM-U bez konzervansajeizotoničnaotopina za ispiranje oka koja sadrži kalijev jodid. Namijenjen je kapanju u oko. Kalijev jodid djeluje tako da sakuplja slobodne radikale kisika u oku. Ova svojstva kalijevog jodida koriste se za sprječavanje i dodatnu terapiju eksudacije i krvarenja u oku. Dodatna prednost proizvoda je da ne sadrži konzervanse. Bez prethodnih konzultacija s oftalmologom, ove kapi mogu se koristiti za ispiranje oka na način da ih se ukapa u oko ili da se pripreme oblozi za kapke. POTASSIUM-Ubez konzervansa mogu koristiti odrasli, adolescenti i djeca.

Proizvod se koristi za ispiranje oka kao dodatna terapija kod podupiranja procesa resorpcije u oku (posebno eksudacije, krvarenja kod Corpus vitreum i katarakte različitih etiologija).

Količina

10 ml 

Upotreba
Uobičajeno doziranje: 1-2 kapi ukapa se 2-4 puta dnevno u konjunktivalnu vrećicu. Točno doziranje i trajanje terapije odredit će liječnik.Čuvati bočicu u originalnom pakiranju na temperaturi do 25°C. Čuvati zaštićeno od hladnoće i zamrzavanja. Mjere opreza POTASSIUM-Ubez konzervansakapi za okose uglavnom vrlo dobro podnose. Odmah nakon nanošenja može se javiti prolazan osjećaj žarenja ili peckanja. Kratko nakon primjene u oko može doći do zamućenja vida, što može otežati upravljanje vozilima ili rukovanje strojevima. Zbog toga se preporučuje obavljanje tih djelatnosti 15 minuta nakon primjene proizvoda. Nakon nekontrolirane dugotrajne primjene (u prekomjernim dozama) kod osjetljivih bolesnika može se javiti takozvani „jodizam“ koji se očituje iritacijom konjunktive i njezinim ispunjavanjem krvlju, pojačanom sekrecijom suza što može dovesti do edema kapaka (Quinckeovedem) i edema suznih žlijezda; na koži može doći do eritema, akni, dermatitisa i purpure. U slučaju pojave gore navedenih nuspojava ili drugih neuobičajenih reakcija obratite se liječniku. Nakon prvog otvaranja, sadržaj bočice ne smije se koristiti dulje od 12 tjedana.
Sastojci
Natrijev klorid 2 mg/ml,kalijev jodid, natrijev tiosulfat, dinatrijev edetat, klorheksidindiacetat, natrijev hidroksid, voda za injekcije.
Mjesto primjene
Oči
Oblik
Kapi
  • Plaćanje pouzećem

  • Besplatna dostava preko 50€

  • Akcije i popusti